- Umoe Ikt har gjort dumme oppkjøp

- Umoe Ikt har gjort dumme oppkjøp

It-kjempen avhengig av 160 millioner kroner fra eieren for å overleve.

Jens Ulltveit-Moe har måttet spytte inn 160 millioner kroner i Umoe ikt de siste to årene, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Jeg er veldig misfornøyd med situasjon. Det er derfor det er skiftet ledelse. Umoe ikt har gjort noen dumme oppkjøp, det betaler jeg for, sier Ulltveit-Moe til avisen.

Store kutt

I begynnelsen av september fikk de ansatte i Umoe Ikt beskjed om at det kuttes mellom 55 og 60 stillinger fra selskapet, kort tid etter at André Løvestam tok over etter at Erik Villum var ferdig som konsernsjef i selskapet.

- I et selskap som til nå har vært overadministrert, forbedrer vi nå forholdet mellom produktive og administrative ressurser med 40 prosent, sa Løvestam til Computerworld den gang.

I 2009 tapte Umoe Ikt 87 millioner kroner før skatt og det siste året har rundt 100 ansatte måtte forlate selskapet.

Ifølge DN skal selskapet nå kutte inntil 90 millioner kroner.

For mange sjefer

Til Computerworld i september sa André Løvestam at de fleste som må gå jobber i administrasjonen. Det skal bli færre ledere, og enhetene skal bli mer selvstendige.

Dessuten går kuttene ut over ansatte i Rogaland og Agder, hvor selskapet ifølge Løvestam sliter med underskudd.

- Vi tar nå nødvendige grep for å justere kapasiteten i dette området, sa han.

Umoe IKT ble etablert i 2004 etter oppkjøpet av Bravida IKT. Senere har selskapet også kjøpt selskaper som Computerland Norge, Bro Consulting, Ulriken Consulting, Voop og iTet.

Les om:

IT-Karriere