Utvikling kåret som toppjobb

Utvikling kåret som toppjobb

Fremtidsutsikter, lønn og behag sikrer koderne topp-plassering.

Det er den amerikanske undersøkelsen Jobs Rated som konkluderer med at det slett ikke er verst å være utvikler, nærmere bestemt "software engineer".

Undersøkelsen er utført av nettsiden Careercast.com. De har rangert jobbene etter faktorer som stressnivå, lønn, arbeidsmiljø, yrkesmessige fremtidsutsikter og fysisk behag.

Blant 200 ulike yrker, er det bare aktuarer – forsikringsmatematikere – som har det mer behagelig, ifølge undersøkelsen.

Gode fremtidsutsikter trekker opp

Det er heller ikke verst å være datasystemanalytiker, som kommer på en tredjeplass på lista. Dette yrket finter dermed ut de øvrige på topp fem, biolog og historiker. Webutviklere kommer på 15. plass. De som driver med teknisk dokumentasjon i retning hjelpeguider og brukermanualer, er på 13. plass.

Det er fremtidsutsiktene, altså jobbmulighetene, som sikrer utviklerne andreplassen. Når det gjelder arbeidsmiljø alene, er utviklerne på 5. plass, mens yrket i de øvrige kriteriene ligger et sted på topp 30.

- Med lav arbeidsledighet sett i forhold til det amerikanske landssnittet og prosjektvekst på nær 45 prosent mot 2016, har programvareingeniører for tiden de beste mulighetene for ansettelse av alle jobber i 2010, skriver Careercast.com.

Sjauere på bunn

- Mens mange beundrer det eksepsjonelle – som berømte stjerner, suksessfulle milliardærer og helter som redder liv – skiller toppkarrierene i Jobs Rated seg ut ved å ikke være spesielt glamorøse, best betalt eller mest edle. I stedet er det jobber som tilbyr størst mulig mulighet til å nyte en kombinasjon av god helse, lite stress, behagelig arbeidsplass, god inntekt og sterke fremtidsutsikter.

På 200. plass, den siste rangeringen på lista, ligger sjauere, som typisk jobber med oljerigger.

Her er listen over topp 200 jobber i USA.

IT-Karriere