Vekk med slipset!

Vekk med slipset!

Google-sjef ønsker seg et forretningsliv i t-skorte.

I internasjonal forretning er det fremdeles dress og slips som er standarden, selv om deler av blant annet it-bransjen har endret litt på konseptet. Men det er ikke nok, mener Googles personvernsjef, Peter Fleischer, som ønsker seg et næringsliv i t-skjorte.

Og det er ikke bare på grunn av stilen. Fleischer mener at et slips " begrenser sirkulasjonen i hjernen".

Fleischer har klare meninger over hva en slips egentlig er.

- Slipset er designet for å fungere som effektiv kamuflasje for mannens aldrende kropp, med minskende skuldere og voksende mage, slik at de har nok selvtillit og kan unngå trening, skriver han i et brev til Financial Times.

Brevet er et svar på en artikkel der slipset ble roset som forretningsdrakt. Fleisher har signert brevet med jobbtillene sin i Google, slik at man kan regne med at dette er Googles offisielle holdning.

LES OGSÅ: - Kartellavtaler vanlig i Europa

Stoler du på noen med slips?

Fleisher foreslår å erstatte slipset med t-skjorter, som ikke hemmer kroppen så mye.

- Ville ikke du vite om forretningspartneren din er i god form? Hvorfor skal vi stole på en mann som forretningspartner når den ikke tar være på sin egen kropp?, lurer Fleisher på.

Han skriver også at bruk av dagligklær kan være et tegn på større kreativitet.

- Hvis motedesignere ikke kan gi noe mer til menn for å vise sin personlighet enn slips, vel..... Jeg jobber i Google. Vår uoffisielle motto er: Vær seriøs uten slips.

Google tillater, akkurat som mange andre amerikanske it-selskaper, å jobbe i dagligklær. I en rekrutteringsvideo viser Google mange av sine ansatte, og ingen av dem har slips.

Noen av bildene av Googles toppsjefer viser dem for øvrig med slips. Blant dem er Omid Kordestani, Elliot Schrage og Vincent Cerf.

LES OGSÅ: Nettsamfunn hjelper it-sjefen

IT-Karriere