Vekst for Citrix

Vekst for Citrix

Programvareleverandøren Citrix oppjusterer salgsprognosen for 2011 etter å ha omsatt for nærmere to milliarder dollar i 2010.

Årsomsetningen endte på 1,87 milliarder dollar, opp 16 prosent fra 2009. Selskapet hadde sterkest vekst innen salg av lisenser og tekniske support-tjenester.

Ser omsetningsvekst

Citrix har også oppjustert sine omsetningsprognoser noe med tanke på neste år, og regner nå med en årsomsetning på to milliarder dollar i 2011.

Citrix oppgir at en kraftige investeringer i organisasjonen og en økning av staben med 35 prosent flere ansatte i Norden er med på å øke optimismen.

- Dette gjør oss enda bedre rustet til å ta ytterligere markedsandeler, særlig med våre løsninger for nettskyen. Vi går inn i 2011 med den desidert sterkeste salgspipelinen vi noensinne har hatt, sier selskapets Norden-sjef Erik Pedersen.

Godt fjerdekvartal

Fjerde kvartal ga Citrix en omsetning på 530 millioner dollar, 17 prosent mer enn på samme tidspunkt ett år tidligere.

- Vi er godt fornøyd med 2010, og særlig fjerde kvartal. Vi tar markedsandeler innen alle våre fokusområder og ser gevinstene av alt det harde arbeidet våre partnere og vi har lagt ned i bearbeidingen av markedet rundt fordelene med virtuelle arbeidsflater, sier Pedersen.

Ny signering

Citrix har nylig signert en utviklingsavtale med Amazon Web Services. Avtalen innebærer at Citrix må yte teknisk bistand slik at nettskytilbyderen får nytte av sine investeringer i Xen-plattformen for å levere Citrix- og Windowsbaserte tjenester.

Dette gir mulighet for å overføre arbeid mellom egne datasenter og Amazon Elastic Compute Cloud. Kundene kan dermed nytte seg av Citrix sin erfaring og kunnskap med å virtualisere og optimalisere leveransen av Windowsbasert arbeid.

– Om vi skal gjøre opp status i salget av løsninger for virtuelle arbeidsflater er det liten tvil om at vi ligger foran andre tilbydere. Mye skyldes våre tette og gode relasjoner til Microsoft, at vi har det beste produktet på markedet og ikke minst vår svært dyktige salgskanal, står det i uttalelsen fra Pedersen.

Selskapet har cirka 500 kunder på XenDesktop og nærmere 300.000 solgte desktopvirtualiseringslisenser. Salget av Citrix XenServer økte med rundt 25 prosent i fjor.