Vekstboom i antall it-stillinger

Vekstboom i antall it-stillinger

I tredje kvartal ble det publisert 44 prosent flere stillinger i kategorien it og telekommunikasjon hos Finn sammenlignet med i fjor.

Totalt sett økte antall stillinger på Finn med femten prosent i tredje kvartal, fra 4737 til 5449 stillinger.

Flere stillinger i Oppland

Det økte antallet it-stillinger bidro sterkt til totalveksten, i tillegg til kategorien olje og gass (49 prosent), og bygg og anlegg (40 prosent).

- Vi har et godt stillingsmarked innenfor et stort antall bransjer. Vi har hatt et solid antall jobber i hele år, med en markant økning fra fjoråret, sier Eirik Bache-Wiig, direktør i Finn jobb.

Oppland har størst oppgang i antall stillinger med 110 prosent, etterfulgt av Telemark med en økning på 56 prosent.

Nesten 300 000 på jobbjakt

Det ligger flere stillinger ute, men det er også flere som er på jobbjakt enn tidligere.

- Det er også flere som er på jobbjakt i år, og de har generelt mye å velge i nå. Det kommer litt an på hva man ønsker å jobbe med, men vi har blant annet en solid økning innen IT og olje og gass, sier Bache-Wiig i en presseuttalelse.

Hittil i år har det vært 298 046 unike brukere innom Finn jobb i snitt per uke, en vekst på 23 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Flere oppdrag

Også i Adecco har de flere oppdrag innen it-sektoren.

- Det er svært stor etterspørsel etter folk med høyere utdanning innen ingeniørfag. It, helse, industri og bygg, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen.

Les om: