Vemodig Sandtrø forlater barnet sitt

Vemodig Sandtrø forlater barnet sitt

- Når barnet kommer opp i ungdommen, skal de ikke ha en beskyttende far som springer rundt dem hele tiden, sier avtroppende Komplett-sjef Eric Sandtrø.

At Eric Sandtrø skulle forlate Komplett etter at selskapet ble slått sammen med Torp Computing Group kom som en overraskelse på de fleste.

Når Computerworld snakker med Sandtrø om hans oppsiktvekkende karriereskifte virker det om den fulle betydningen av avgjørelsen ikke helt har sunket inn.

LES OGSÅ: Komplett-sjefen går av

- Det er en litt vemodig dag. Komplett har vært som barnet mitt. Jeg har vært veldig lenge i dette selskapet, nesten vært lenger der enn utenfor, sier Sandtrø.

Sandtrø mener at det er bra for selskapet at han forlater det. Han har vært i ledelsen av Norek og Komplett i 16 år. Han startet opp Norek i 1991, lanserte nettbutikken Komplett i 1996 og slo sammen selskapene i 1998.

LES KANALBLOGGEN: Vel blåst, Sandtrø!

- Når barnet kommer opp i i ungdommen, skal det ikke ha en beskyttende far som springer rundt dem hele tiden. Jeg mener at selskapet har det bedre uten at jeg er med nå. Det positive er at det er andre folk som er flinkere til å videreføre Komplett enn jeg. Jeg føler det er riktig timing til å ta en sånn beslutning. Heller dette enn å bli enn å bli båret ut gråtende når det er for sent, sier Sandtrø.

- Ryddig måte

Selv om Sandtrø benekter at fusjonen ligger til grunn av at han velger å gå av, innrømmer han at størrelsen på det sammenslåtte selskapet har noe å si for hans beslutning.

- Alle har sine sterke og svake sider. Det er ingen hemmelighet at jeg er bedre til å lede mindre grupper enn større, sier Sandtrø.

Sandtrø er fortsatt dedikert til Komplett. Han vil stå til disposisjon for ledelsen, og gi råd om den internasjonale satsingen utenfor Norden. Sandtrø eier også åtte prosent av aksjene i Komplett.

- Det viktigste er at det går bra med Komplett. Dette er en god og ryddig måte å gjøre det på. Det er det beste for meg, sier han.

På et vis kommer også overgangen uventet på Sandtrø. Fremtiden har han ikke tenkt mye på.

- Jeg skal garantere at det ikke blir en konkurrent til Komplett. Jeg har mange kontakter i it-bransjen. Men kanskje jeg skal gjøre noe helt annet. Jeg skal først rådføre meg hos mor og kona, de har sikkert litt å si, de, ler han.

LES OGSÅ: Komplett-sjefen går av

Les om:

IT-Karriere