Verdens første trådløse skjerm

Verdens første trådløse skjerm

Fujitsu lanserer skjerm som får både strøm og signaler trådløst.

Kablenes tid er snart forbi, i alle fall på skrivebordet.

På teknologimessen Cebit i Tyskland i dag presenterer Fujitsu det de hevder er verdens første skjerm som bruker trådløs teknologi til å overføre både skjermsignaler og strøm.

Som en kokeplate

Den 22-tommer store skjermen drives av såkalt SUPA-teknologi (Smart Universal Power Antenna), som overfører strøm via magnetisk induksjon fra en senderantenne som kan bygges inn i skrivebordet, skriver Fujitsu i en pressemelding.

Teknologien fungerer på samme måte som en induksjonsbasert kokeplate eller elektrisk tannbørstelader. Skjermen mottar bildesignaler via trådløs USB-tilkobling fra en stasjonær eller bærbar maskin.

- Alle har vel irritert seg over kabelkaoset på pulten – og nå blir det endelig historie. De første trådløse skjermene kommer i løpet av det neste året, og jeg er sikker på at de vil revolusjonere arbeidsplassen, sier Raymond Olaussen, teknologidirektør i Fujitsu Norge.

Begrenset rekkevidde

Induksjonsbasert strømoverføring er spennende nok, men avstanden strømmen kan overføres er foreløpig ganske begrenset. Skjermen må stå på et såkalt ”hot spot”, akkurat som en kjele må stå på kokeplaten for å bli varm.

Det betyr at ja - du slipper stygge kabler synlig på skrivebordet, men samtidig kan du ikke flytte skjermen særlig mye rundt på skrivebordet. Den må stå ”på plata” eller like i nærheten for ikke å miste strømtilførselen.

Anders Eiken, markeds og pr-direktør i Fujitsu Norge, sier til Computerworld at rekkevidden per i dag er på 40 centimeter, men at det jobbes med å øke dette til opp mot en meter neste år.

Les om: