Verre enn verst fra Nokia

Verre enn verst fra Nokia

113 millioner solgte mobiltelefoner er langt fra nok, og Nokia raser på børsen.

Det var ikke ventet at kvartalsresultatene fra Nokia skulle bli noen festtale, men tallene som ble lagt frem i dag var verre enn antatt.

En samlet omsetning på 12,7 milliarder euro i fjerde kvartal var 19 prosent dårligere enn i fjor. Inntektene fra mobilsalget falt med 27 prosent, og driftsresultatet ble hele 80 prosent svakere enn i fjor.

- Det makroøkonomiske klimaet har forverret seg kraftig bare de seneste ukene, skriver administrerende direktør Olli-Pekka Kallasvuo i Nokia i en uttalelse.

LES OGSÅ: Bedre enn ventet fra Ericsson

Mobilgiganten klarte å selge 113,1 millioner telefoner i årets siste kvartal, men dette er 15 prosent færre enn i fjor. Nå justerer de sine mål for 2009. De tror ikke lenger at markedet vil falle med bare fem prosent, men med hele 10 prosent.

- Resultatet er dårligere enn forventet, sier analytiker Carolina Milanesi i Gartner i en epost.

- Men vi tror Nokia er godt rustet for å møte det tøffe markedet, med sin størrelse, distribusjonskanaler og en portefølje som møter mange forskjellige markeder.

Men aksjehandlerne har ikke klokkertro på finnene. Aksjekursen falt med seks prosent umiddelbart etter at resultatene ble lagt frem.

LES OGSÅ: Ingen oppsigelser i IBM

IT-Karriere