Vi er epostslaver

Vi er epostslaver

Halvparten av oss greier ikke å la være å sjekke jobbmail på ferien.

Det kan hende at det dårlige været har noe å gjøre med det, men mange av oss slipper ikke jobben når de er på ferien. Ifølge en ny undersøkelsen sjekker omtrent halvparten av arbeidstagerne jobbrelatert epost i fritiden sin.

Det er det britiske selskapet Mesmo Consultancy som har undersøkt skille mellom fritid og arbeid. Undersøkelsen viser at epost, tekstmeldinger og mobilsamtaler stadig spiser mer av vår private tid.

Det gjelder for øvrig ikke bare ferien. Også når vi er syke hjemme klikker vi oss ofte inn på eposten vår.

LES OGSÅ: Vil forby Blackberry

Ligner avhengighet

At vi stadig gir mer av fritiden bort til arbeidsgiveren skyldes ikke på strengere krav av arbeidsgiverne. Det viser seg at hele 70 prosent av de som leser epost i fritiden gjør det helt frivillig. Det er bare 20 prosent som svarer at de føler arbeidsplassen legger press på dem å sjekke epost i helgene og ferien.

Mesmo Consultancy har forsøkt at finne frem til hva det er, som gjør at folk henger foran skjermen mens de kan kose seg med sol og strand. Selskapet mener det handler om en form av avhengighet når 80 prosent leser hver eneste epost de får.

- Vi mener den store rolle epost spiller i næringslivet, og frykten for å gå glipp av noe, henger sammen med denne adferden. Mange mottar også store mengder personlig epost i innboksen som egentlig er forbeholdt jobbsammenheng. Dette samlet fører til en slags avhengighet, sier Monica Seeley i Mesmo Consultancy, skriver DR Nyheder.

Konsulentfirmaet har naturligvis gjennomført undersøkelsen per epost – og mer enn halvparten av de medvirkende hadde svart på spørsmålene mindre enn en time etter de var sendt ut. Det forteller kanskje like mye om folks avhengighet av epost, som hele undersøkelsen selv.

Mesmo Consultancy er for øvrig et konsulentselskap som selv driver med epostløsninger og kommunikasjon.

LES OGSÅ: Smiley er 25 år i år:-)

Les om:

IT-Karriere