- Vi kjenner ikke krisen

- Vi kjenner ikke krisen

Visma leverer sterke kvartaltall, og mener finanskrisen ikke påvirker selskapet.

Visma, leverandør av programvare og tjenester innen økonomi og administrasjon, hadde en sterk utvikling gjennom hele 2008 og rundet av med en rekordavslutning på året. Fjerde kvartal 2008 ble det beste noensinne i Vismas historie, med sterkt forbedrede tall for både omsetning og resultat.

Selskapets omsetning endte på over 3 milliarder kroner for 2008, en vekst på 12 prosent. Resultatet før skatt ble 417 millioner kroner mot 219 millioner i 2007, en forbedring på hele 90 prosent. Omsetningsveksten for siste kvartal havnet på 12 prosent.

Liten påvirkning

At Visma kan levere god vekst og lønnsomhet indikerer ifølge Vismas konsernsjef Øystein Moan at norske og nordiske virksomheter har tatt sats og investerer for fremtiden selv i tøffe tider.

- Både oktober og november var i stor grad preget av at mange bedrifter hadde en avventende holdning til å ta beslutninger og gjøre investeringer. Dette endret seg imidlertid i desember, og mange av de utsatte investeringene ble isteden iverksatt de siste ukene før årsskiftet, sier Moan.

Til tross for rekordresultatet mener Moan selskapet må regne med nedgang resten av året.

- Selv om enkelte deler av Vismas virksomhet opplever at finanskrisen i noen grad demper omsetningsveksten, ser vi økt etterspørsel på andre områder. På denne bakgrunn, og i lys av den realøkonomiske utviklingen, forventer vi samlet sett noe lavere omsetningsvekst for hele gruppen i 2009 enn i 2008, men med sterk kostnadskontroll regner vi likevel med en videre forbedret resultatmargin, avslutter Moan.

Les om:

IT-Karriere