Vil børsnotere Grameenphone

Vil børsnotere Grameenphone

Telenor søkte i går om børsnotering av Grameenphone på Dhaka-børsen.

Lokale krefter i Bangladesh har ivret for en børsnotering av Grameenphone for å få fart på Dhaka-bøsen, melder DN.

Grameenphone, som til dels eies av Telenor og til dels av Grameen Telecom, har en markedsverdi på rundt 75 milliarder norske kroner. Ved notering på Dhaka-børsen vil markedsverdien være 9,5 milliarder, noe som er den største noteringen i landet noen sinne.

- Sterkt ønske

- Man kan kanskje si at det ikke er optioamlt å notere et selskap i disse dager, men det har vært et sterkt ønske i Bhangladesh om å få til en notering av Grameenphone. Dette ønsket etterkommer vi, sier investoransvarlig i Telenor, Marianne Moe.

Hun forteller at Grameenphone-styret har vært enstemmig om noteringen, til tross for en intern maktkonflikt mellom Telenor og Grammen Telecom-leder Muhammad Yunus som også sitter i styret.

- Bra for omdømme

Blant pådriverne for børsnotering er professor Abu Ahmed ved Dhaka University. Han mener en notering også vil hjelpe Telenors omdømme i landet.

- Mange her i Bangladesh tror Telenor er her bare for å melke penger av Greameenphone. Kunder og investorer bør få en følelse av at de i hvert fall får en del i noe av den fenomenale veksten Grammenphone har hatt de siste årene, har han sagt til DN tidligere i år.

Grameenphone forventer tegningsperioden blir sent i januar eller tidlig i februar 2009.

IT-Karriere