Vil ha HP-Hurd som ny Oracle-sjef

Vil ha HP-Hurd som ny Oracle-sjef

Larry Ellison vil spille ball med Mark Hurd også på styrerommet.

Det er Wall Street Journal som via anonyme kilder kan rapportere at tidligere HP-toppsjef Mark Hurd skal være i dialog med Oracles toppsjef Larry Ellison om en sjefsstilling i Oracle. Hvilken sjefsrolle det er snakk om, er uklart.

En dugelig leder

Men grepet kan gi mening for Oracle med tanke på Sun-kjøpet og kampen for å gjøre maskinvareavdelingen til en pengemaskin. Hurd har blitt kjent for å gjøre HP mer smidig og effektiv. Under hans ledelse har profitten økt kraftig.

Avisa påpeker at noen avtale ennå ikke er underskrevet – det kan hende samtalene ikke fører noe sted. Oracle har ikke vært tilgjengelig for kommentar, og Hurds talsmann ønsket ikke å kommentere påstandene.

- Giganttabbe

Hurd sluttet i HP 6. august etter klager om seksuell trakassering av en underleverandør. En intern etterforskning fant ingen brudd på regelverket, men ga Hurd kritikk for å ikke informere om forholdet og for forfalskede utgiftsrapporter.

Like etterpå fikk Hurd støtte fra sin personlige venn og tenniskamerat Ellison, som mente HPs styre drev med «feig bedriftspolitisk korrekthet». Til New York Times skrev han i en epost at HP hadde gjort «den verste personalavgjørelsen etter at idiotene i Apple-styret sparket Steve Jobs for flere år siden».

Les om:

IT-Karriere