Vil velge dingsene våre selv

Vil velge dingsene våre selv

Nordmenn vil bestemme selv hva slags dippedutter vi skal kunne ha på jobben.

TØNSBERG: 77 prosent av oss vil velge mobiltelefon selv, i stedet for å la arbeidsgiver trumfe. 60 prosent vil også velge pc og nettbrett selv.

Det viser en undersøkelse utført av Synovate, på oppdrag av EDB Ergogroup. Resultatene ble presentert på It-tinget i Tønsberg.

- Folk forventer at de selv kan velge utstyret de skal bruke på jobb, og de ønsker også å bruke dette utstyret privat. Arbeidstakerne adopterer i dag ny teknologi raskere enn arbeidsgiveren. Deres private bruk av telefoner, internett og teknisk utstyr er i ferd med å bli en drivkraft arbeidsplassen. Slik var det ikke tidligere, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup.

Han mener arbeidsgivere bør ta signalene på alvor.

Menn, høyere utdanning, under 40

De som vil velge selv er særlig menn, folk med høyere utdanning og personer under 40 år. Mange mener de har bedre oversikt over hva de trenger enn det arbeidsgiver har.

- Forbrukeren har nå passert arbeidsgiveren når det gjelder evne og vilje til å ta i bruk ny teknologi, påpeker Mjøs.

- Mens de tidligere lærte seg ny teknologi på arbeidsplassen og tok dette med seg hjem, er det nå den private bruken som legger føringer og skaper forventninger til teknologien på arbeidsplassen.

Nær 30 prosent mener arbeidsgiveren henger etter på nettbrett, sosiale medier og smarttelefon

Les om:

IT-Karriere