Vmware satser på skyutvikling

Vmware satser på skyutvikling

Selskapet lokker utviklerne med et nytt verktøy som skal forenkle utrullingen av nettskybaserte miljøer.

Fra 2011 vil Vmware tilby et utviklingsverktøy som skal gjøre utrullingen av applikasjoner til nettskybaserte miljøer enklere. Representanter for selskapet har allerede lagt frem en demonstrasjon av løsningen på utviklerkonferansen SpringOne G2X.

- Vi har tenkt mye på hvordan vi kan hjelpe Java-utviklere over på nettskyen, sier toppsjef for Vmwares springsource produktsdivisjon, Rod Johnson, til idgs nyhetstjeneste.

Det gratis tilbudet, kalt Code2cloud, vil ifølge Johnsom bli bindeleddet mellom det integrerte utviklermiljøet (IDE) på desktopen og nettskyen.

Mangler direkte link

Johnson mener prosessen ved å utvikle en nylaget applikasjon til nettskyen i dag er fragmentert, siden det ikke finnes noen direkte link mellom den lokale utviklingsprosessen, testingen og bruksprosessen som finner sted på nettverket.

- Hvor sporer du kildekodene og hvo sporer du problemer? Hvor gjør du kontinuerlig integrasjonsbygging? Utviklerne er helt på egenhånd, sier han.

Flere utviklingsverktøy

Hensikten med Code2cloud er å tilby et komplett utviklingsmiljø. I tillegg vil det tilby enkle måter å ta i bruk nyttskybaserte applikasjoner, alternativt offentlige skyer som Google Apps eller Vmwares og Salesforces kombinerte tilbud Vmforce. En utvikler kan starte et prosjekt i IDE, mens kildekontroll, integrasjonsbehandling og støtte til sporing av feil og problemer vil foregå i skyen.

Code2cloud vil bestå av flere ulike utviklingsverktøy, som Springsource Tool Suite, Git kildekontrollprogramvare og Hudsons integrasjonsverktøy.

Tjenesten vil først være tilgjengelig gjennom selskapets gratis Springsource Tool Suite programvare, eller gjennom en Eclipse plug-in.