Volvo presser ned konsulentpriser

Volvo presser ned konsulentpriser

Bilselskapets IT-avdeling krever 15 prosent prissenking fra underleverandørene for å spare budsjettkroner.

- Vi jobber intensivt med å få ned kostnadene mot våre kunder. Akkurat nå sitter vi i alle våre selskaper verden rundt og senker budsjettene. Vi vender og vrir på alt, sier Magnus Charlander administrerende direktør for Volvo IT og it-direktør i Volvo, til Computer Sweden.

Volvo IT ber nå underleverandørene om å senke prisene med 15 prosent. 1500 it-konsulenter globalt vil rammes av beslutningen som er ment å være frem til sommeren 2009. Selskapet skal prate med alle sine leverandører om dette innen utgangen av november. Volvo IT vil også kutte ned på antallet konsulenter.

Forventer å få ok

Charlander kaller det forhandlinger, men spørsmålet er om noen selskaper i praksis kan si nei.

- De er jo frittstående bedrifter, og vi kan ikke gi dem ordre om hva de skal gjøre. Det er en forhandling som oppstår, men det er klart at om de vil være partner med oss så forventer vi at de hjelper oss i vanskelige tider.

Uviss fremtid

Hva som skjer neste sommer når prisreduksjonsavtalene vil gå ut, kan ikke Charlander svare på.

- Vi får se hvordan forretningene utvikler seg og hvordan markedet ser ut da. Den planen vi gjør nå er ut fra nåtiden, men vi gjør stadige vurderinger av markedet og tilpasser oss, sier han til Computer Sweden.

Sviktende salg

Det finnes ingenting dags dato som tyder på at det må kuttes i staben til Volvo IT, men Charlander lover intet.

- Jeg kan ikke si at det ikke kommer til å skje. Akkurat nå vender og vrir vi på alt. Vi kommer til å måtte gjøre justeringer hele tiden, men det er klart at fortsetter det på denne måten kan vi tvinges til mindre festlige skritt.

For øyeblikket er det i all hovedsak svikt hos salget til Volvo Personvagnar, også kjent som Volvo Car Corporation, som har gjort at Volvo IT må ta grep.

Les om:

IT-Karriere