Waldal slutter i Datakjeden

Waldal slutter i Datakjeden

Vegard Waldal fant seg ikke til rette etter at Amentio kjøpte opp Datakjeden.

Vegard Waldal slutter som innkjøps og markedsansvarlig i Amentio og Datakjeden. Dette gjør han etter at Amentio i fjor kjøpte opp Datakjeden. Ambisjonene var å utvide antall butikker både på web og vanlig butikk, ikke bare i Norge, men i hele Norden. Men konstellasjonen passet ikke for Waldal.

- Kort og greit dreier det seg om ulik forretningsfilosofi. Men det er ikke feil for Datakjeden, sier han.

- Bra for begge selskaper

- I Norge i dag tror jeg man må tenke bredere enn bare retail og bare ehandel. Med flere bein å stå på har man større muligheter. For å lykkes i Norge i dag må man også ha volum, sier han. Det var også bakgrunnen for oppkjøpet. Amentio og Datakjeden representerte ved oppkjøpet i juli over 520 millioner kroner i omsetning. Målet for veksten er en milliard i omsetning i 2012.

- Det positive for Datakjeden er at man nådde den kritiske halvmilliarden, og at man både kan tilby begge former for handel til produsentene. Retail er litt mer beskyttet fra deres side, de ønsker den fysiske tilstedeværelsen opp mot kundene. Jeg tror man kan dra fordeler av dette med hensyn til pris. Dette var bra for begge selskaper, og det har tilført nytt friskt blod og andre ideer.

Fortsetter ut februar

Men det passet til syvende og sist ikke for Waldal.

- Det var nok mange som var overrasket da jeg sa opp i november – men det sto altså på meg, og ikke på Datakjeden, sier han. Waldal fortsetter i jobben ut februar, og har lite å si om hva han skal gjøre etter det.

- Jeg har ingen konkrete planer, men masse på blokka.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om: