Wien valgte norske Fronter

Wien valgte norske Fronter

Et av de mest ærverdige og største universitetene i Sentral-Europa har valgt norske Fronter som sin læringsplattform.

Prestisjeuniversitetet Universitetet i Wien har valgt norske Fronter som sin læringsplattform. Fronter vant fram i skarp konkurranse med en rekke andre digitale plattformer, og vil erstatte Blackboard Vista. Fronter ble valgt på grunnlag av en totalvurdering av kostnadsbilde, fleksibilitet og support. Fronter-plattformen erstatter Blackboard Vista og implementeres allerede fra høstsemesteret 2008.

- Fronters svar på anbudet elæring infrastuktur for Wien universitetet var mest attraktivt med tanke på pris og funksjonalitet, sier Peter Rastl, direktør for Universitetets it-avdeling, i en pressemelding.

Flytter elæring

Gründer og daglig leder Roger Larsen i Fronter, er fornøyd at Universitetet i Wien valgte Fronter.

- Med sin rike historie og sitt engasjement for moderne læringsstrategier, vil Universitetet i Wien gå inn i gruppen av strategiske partnere med direkte innflytelse på den videre utviklingen av Fronter-plattformen, sier Larsen.

Det østerrikske universitetet har valgt en campusløsning som dekker hele universitetet, og de vil selv drifte systemet på egne servere. Avtalen med Fronter går over fem år og dekker systemoppgraderinger, kundestøtte og kursing. I oktober starter jobben med å flytte en 4 500 e-læringskurs over fra den gamle plattformen til Fronter-plattformen. Fronter vil fasilitere denne overgangen. Fra og med mars 2009 vil Fronter-plattformen være rullet ut til hele universitetet med full funksjonalitet.

Universitetet i Wien er det eldste universitetet i den tysktalende verden og er et av de største i Sentral-Europa. Universitetet har i dag omtrent 72 000 studenter immatrikulert, 130 studieretninger, 26 bachelor- og 47 masterstudier.

Godt år

Det siste året har vært et hektisk eventyr for det norske gründerselskapet Fronter. Selskapet, som i fjor inngikk en stor avtale med London by om levering av elektronisk læringsplattform til 2 500 skoler, har også siden hatt enorm vekst i det britiske markedet.

Da Universitetet på Island gikk sammen med ledende aktører innenfor finans og energi for å skape et miljø for forskningsbasert verdiskapning midt i Atlanterhavet, valgte de Fronter som leverandør av løsningen som skal knytte det hele sammen.

Cambridge ESOL ved verdenskjente University of Cambrigde valgte Fronter-plattformen for å dekke sine e-læringsbehov, deriblant fjernundervisning og online-sertifisering av Cambridge-eksaminatorer rundt om i verden.

Norske Fronter har i løpet av få år utviklet seg til å bli en av Europas fremste leverandører av læringsteknologi til skoler og universiteter. Oslo kommune er Fronters største kunde i Norge, med i alt 177 skoler.

Les om:

IT-Karriere