Wikileaks stengt

Wikileaks stengt

Amerikanske bankers blokade av Wikileaks ser ut til å virke: Nå er nettstedet midlertidig stengt.

Nettstedet Wikileaks har økonomiske problemer og ser seg derfor nødt til å legge ned virksomheten for en periode, opplyses det i et kort notat på nettstedet.

Ifølge Wikileaks skyldes problemene at flere bank- og finansinstitusjoner i USA skal ha igangsatt ulovlig blokkering av pengeoverføringer til nettstedet.

Wikileaks’ virksomhet avhenger i stor grad av pengedonasjoner fra støttespillere rundt omkring i verden. Etter at nettstedet i november i fjor publiserte tusenvis av hemmeligstemplede dokumenter fra USAs utenriksdepartement, har det blitt stadig vanskeligere å få overført penger til nettstedet.

Wikileaks hevder de er offer for ”aggressive represalier”, og beskylder Visa, MasterCard, Bank of America, PayPal og Western Union for bevisst å innskrenke mulighetene for å overføre midler, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Finansblokaden har pågått siden desember 2010, og har ”ødelagt 95 prosent av inntektsgrunnlaget”, sier Wikileaks. De siste 11 månedene har vært finansiert med oppsparte midler.

Ifølge Wikileaks er det politiske motivasjoner hos finansinstitusjonene som ligger til grunn for å nekte å prosessere overføringer, slik at Wikileaks skal ”sultes” i hjel.

- Denne blokaden er helt utenfor ansvarlige, offentlige prosesser, og befinner seg utenfor demokratisk tilsyn og kontroll, proklamerer Wikileaks.

I Europa må både MasterCard og Visa svare for seg, etter anklager om at stansen i transaksjoner er i strid med EUs regler for fri konkurranse.

Se videoen Wikileaks og Julian Assange har lagt ut her:

Les om:

IT-Karriere