- Windows 7 øker pc-salget

- Windows 7 øker pc-salget

Windows 7 har ryddet opp i Vista-rotet, og vil slå an hos bedriftene, tror analytikere.

Analyseselskapet Directions on Microsoft, som beskriver seg selv som frittstående, har sluppet et par smådrypp fra sin kommende rapport «Windows 7: An Os for Business», der de har sett nærmere på hvordan Windows 7 vil ta grep mot problemene mange opplevde med Vista, slik som dårlig applikasjonskompabilitet, dårlig driverstøtte og andre begrensninger.

Ifølge smaksprøvene fra rapporten har det blitt gjort mye forbedringer siden Vista, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Har tatt grep

Microsoft har i lengre tid informert allmennheten om at de vil ta affære for å løse opp i flokene Vista har forårsaket for bedrifter i Windows 7. Mange selskaper har også droppet Vista og beholdt XP i påvente av 7, særlig tatt i betraktning finanskrisen.

Et av de store problemene bedrifter opplevde med Vista, etter en tabbe fra Microsoft, var at partnerne ikke var klare for utgivelsen. Dermed var det mange tredjeparter som ikke hadde sømløst fungerende programvare parat til slipp i november 2006.

Men denne gangen har Microsoft tilgjengeliggjort det kommende operativsystemet i god tid, mener Directions on Microsoft.

Hvilken versjon skal bedriften velge? Les:

Triks for fritt Windows 7-valg

I tillegg har Windows 7 som kjent fjernet en del mindre brukervennlige grep de hadde i Vista, slik som den overbeskyttende User Account Control, som poppet opp advarsler i hytt og vær.

Tror bedriftene åpner lommeboka

Ifølge forskningsdirektør Rob Helm i Directions on Microsoft er Microsoft høyst bevisst at det kommende operativsystemet er ekstremt viktig, ettersom Windows-produktene er det Microsoft tjener mest på.

- Windows 7 er en viktig utgave, ikke bare for å få bedriftene til å bruke penger igjen, men også for å gjenopprette tillit, sier han, og legger til at han tror Windows 7 vil få bedriftene til å bruke penger igjen, ikke bare med tanke på Windows, men også med tanke på pc-oppgradering og it-infrastruktur generelt.

IT-Karriere