Yahoo planlegger store jobbkutt

Yahoo planlegger store jobbkutt

Nekter for at en av fem ansatte må gå, men bekrefter nedskjæringer.

Yahoo planlegger å kutte hele 20 prosent av sine ansatte, meldte den anerkjente teknobloggen Techcrunch i går.

Internett-pioneren sysselsetter fortsatt 14.000 mennesker, og jobbkuttene ville i tilfelle rammet 2.800 personer. Techcrunch siterte kilder som beskrives som nære forhandlingene.

Dementi

Senere på dagen gikk imidlertid Yahoo ut og dementerte tallet på 20 prosent, men bekreftet at det foreligger kuttplaner.

- Yahoo vurderer alltid nedskjæringer for å nå finansielle mål. At vi planlegger å minske antall ansatte med 20 prosent stemmer ikke og er misvisende, sier Yahoos pressetalskvinne Dana Lengkeek i en epost til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

I spill

Yahoo ble grunnlagt i 1994, og hadde sin storhetstid rundt ti år senere. Selskapet holder fortsatt andreplassen på søkemarkedet, men ligger milevis bak Google. Nylig vraket de sin eget søkemotor og formaliserte et samarbeid med Microsoft for å benytte søkemotoren Bing.

Forrige måned skrev næringslivsavisen Wall Street Journal at det amerikanske internettselskapet AOL er interessert i å kjøpe Yahoo.

Analytikere er imidlertid kritisk til et slikt oppkjøp.

- En sammenslåing av Yahoo og AOL er som å binde sammen to steiner i et forsøk på å få dem til å flyte, sier Dan Olds i analyseselskapet Gabriel Consulting Group.

Les om:

IT-Karriere