Yahoo sparker flere hundre ansatte

Yahoo sparker flere hundre ansatte

Fire prosent av de ansatte i den gamle nettkjempen må forlate selskapet.

Den amerikanske internettgiganten kjemper i motbakke. Nå varsler selskapet at ytterligere ansatte må forlate selskaper, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Etter at flere ansatte via Twitter fortalte at de hadde fått sparken gikk Yahoo ut med en pressemelding og bekreftet opplysningene.

Restrukturering

Oppsigelsene påvirker fire prosent av Yahoos ansatte verden over og omfatter totalt 600 personer. I uttalelsen fra selskapet sier Yahoo at oppsigelsene er en del av en pågående restruktureringsprosess.

- Dagens personalendringer er en del av vår pågående strategi for å bedre Yahoos marginer. Vi kommer til å fortsette å ansette nye innenfor områder som er relatert til vår kjernevirksomhet, skriver selskapet i pressemeldingen.

På tross av at Yahoo i et år har samarbeidet med Microsoft har ikke selskapet lykkes med å snu trenden med lav tilvekst.

Stødig nedgang

Det er langt fra første gangen det er turbulens blant de ansatte i Yahoo. Selskapet har vært gjennom flere smertefulle kostnadskutt de siste årene, og i midten av november skrev Computerworld at den anerkjente teknobloggen Techcrunch at selskapet planla å kutte hele 20 prosent av sine ansatte.

Den gangen gikk Yahoo ut og dementerte tallet på 20 prosent, men bekreftet at det forelå kuttplaner.

- Yahoo vurderer alltid nedskjæringer for å nå finansielle mål. At vi planlegger å minske antall ansatte med 20 prosent stemmer ikke og er misvisende, sa Yahoos pressetalskvinne Dana Lengkeek i en epost til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Les om:

IT-Karriere