It-kongen til Lillestrøm

It-kongen til Lillestrøm

Kina har på kort tid blitt et av verdens viktigste it-land. Nå inntar de Lillestrøm.
Elektronikkmessen e04 på Lillestrøm går av stabelen 21-23 september og Kina vil markere seg med en egen fellesstand for kinesisk teknologi og en stor delegasjon under messen. Tre kinesiske elektronikkbedrifter har til nå meldt seg som egne utstillere.

I dag produserer Kina halvparten av verdens dvd-spillere og digitale kameraer, en tredjedel av alle pc-er og en fjerdel av mobiltelefoner og personlige digitale assistenter. Men selv de er en stor produsent, mangler Kina markedsføringskunnskaper og evnen til å bygge egne merkevarer og profilere seg i utlandet.

-- Disse kunnskapene tar tid å bygge opp. Men når det er gjort vil vi se at kinesiske selskaper i langt større grad vil gå globalt, uttalte Wen-guang Shao som er toppsjef Phoenix Chinese News & Entertainment i siste utgave av CIO Computerworld. Og nå står også Norge for tur.

Det kinesiske statsdepartementet for vitenskap og teknologi har i løpet av sommeren meldt seg på elektronikkmessen e04 med felles paviljong for presentasjon av kinesisk teknologi.

Med en delegasjon på 35 medlemmer, bestående i hovedsak av forskere og ingeniører, samt flere professorer fra ulike teknologiuniversiteter, vil den statlige kinesiske deltagelsen markere seg kraftig på e04, heter det i pressemelding fra e04-messen.

Det er Kinas National Office for Science and Technology Awards Ministry som organiserer deltagelsen på e04. Ifølge foreløpige opplysninger vil kineserne stille med spennende teknologi på en rekke områder, blant annet innen programvare, høyoppløselig digital tv, og sikkerhetsteknologi.