It for milliarder i Nato

Over de neste åtte årene skal alliansen bruke hundrevis av millioner euro på å fornye sin it-infrastruktur.

Nato har utviklet mange av sine it-systemer på egen kjøl de siste årene. Ved å investere en halv milliard euro regner organisasjonen med å modernisere systemene til det 21. århundrets standard, skriver InfoWorld i Nederland.

Gigantprosjektet omfatter blant annet en fornyelse av basis infrastruktur som betjener alle Natos kontorer. Et resultat av dette er at flere hundre applikasjoner enten må oppdateres eller bli skrevet helt på nytt.

Skal kartlegge alt

Etter en anbudsrunde ble selskapet M&I Partners valgt av Nato til å ha overoppsyn med prosjektet det første året. Selskapet har kalt inn Borland Software for å hjelpe til, på grunn av Borlands ekspertise innen CMMI (Capability Maturity Model Integration)

CMMI er en modell som er laget for å forbedre applikasjonsutvikling og integrasjon via prosessoptimalisering. Borland og M&I skal gå gjennom Natos eksisterende infrastruktur og lage en plan for optimalisering av organisasjonens programvareutvikling, programvarekjøp, systemintegrasjon og informasjonssikkerhets-prosesser.

Først etter denne prosessen er gjennomført vil et nytt anbud gå ut for å finne programvareutviklere som kan gjøre den store applikasjonsjobben