Donald Trump. Foto: Jason Bahr/CNBC

SKREMMENDE: Donald Trumps proteksjonisme skremmer Silicon Valley. Foto: Jason Bahr/CNBC

En katastrofe for innovasjonen

Silicon Valley er i sjokk etter at det ble klart at Donald Trump blir USA sin neste president. De mener han er en «katastrofe for innovasjonen».

Skal vi tro signalene på Twitter, Facebook og de øvrige sosiale medier er det ren sjokkstemming i verdens fremste it-lokomotiv Silicon Valley. Silicon Valley har med sine progressive, moderne og velutdannede it-folk med internasjonalt utsyn i brede trekk støttet Hillary Clinton både i ord og med penger, ifølge Computerworld Danmark.

Støttet Clinton

Tidligere har 140 av de mere prominente skikkelser fra Silicon Valley offentliggjort et åpent protestbrev mod Donald Trump, hvor de har beskyldt ham for at være en 'katastrofe for innovasjonen."

De teller blant andre Apple-medstifter Steve Wozniak, Vint Cerf samt medstiftere av selskaper som Flickr og Tumblr og toppfolk fra Qualcomm, Sun Microsystems, Apple, FCC og mange andre.

Hans visjoner står i motsetning til den åpne utveksling av ideer.

«Hans visjoner står i motsetning til åpen utveksling av ideer, fri bevegelse av folk og produktivt engasjement med verden utenfor, som er kritisk for vår økonomi og som utgjør fundamentet for innovasjon og vekst.»

I brevet skriver de også at Donald Trumps ideer bygger på sinne, hykleri og frykt for nye ideer: Brevet kan du lese her.

Tvilsomt om internett

Som på så mange områder har Donald Trumps ideer innen it og telekom vært særdeles vage og springende.

Om it-sikkerhet har han sagt at det beste ville være «å venne oss litt av med internett og datamaskiner da de er så usikre».

For Apple og andre med produksjon i Asia er i alle fall Trumps grunnleggende proteksjonistiske holdning ingen gledesmelding. «Jeg vil få Apple til å begynne å bygge computere og Iphone i vårt eget land, ikke i Kina», har Trump sagt i klartekst. 

Han har også sagt at han vil lukke den delen av internett hvor IS befinner seg og få Bill Gates til å hjelpe seg. Noen betenkeligheter med nettnøytralitet har han ikke uttalt.

it-politikk