It reddet bygda

It-selskapet Elis er det største private firmaet i "skobygda" Dale i Sunnfjord. Et godt eksempel på at framtidsrettet næring kan leve godt i bygde-Norge, mener eieren.

På to år har Elis nesten doblet antall ansatte, til 33. Firmaet hadde i fjor et overskudd på ni millioner kroner etter driftsinntekter på 29 millioner.

- Vi er i vinden som vi aldri har opplevd, sier grunnlegger og daglig leder Ove Myklebust til bt.no.

Elis AS driver med utvikling, leveranse og brukerstøtte på programvare rettet særig mot avregning og fakturering i kraftbransjen. Men filosofien er "Multi Utility", og produktene kan derfoir like gjerne håndtere bundling av produkter som telefoni, forsikring og bredbånd.

Lønnsleder

Elis hadde i 2003 12 millioner kroner i lønnskostnader på 27 personer.

- Jeg tror ikke det er mange som matcher oss i lønn her i fylket, sier Myklebust.

Elis ener en type virksomhet det er få av i Bygde-Norge: lønnsomme, tjenesteytende bedrifter med attraktive arbeidsplasser til velutdannet ungdom som gjerne vil jobbe i hjemtraktene.

- Kommunikasjon, sier Myklebust på spørsmål om hva politikere kan gjøre for å få bedrifter som Elis til å gro og bli være på steder som Dale.

Veksten kunne vært raskere om bedriften hadde ligget mer sentralt til, mener Myklebust. som gjerne skulle hatt en konkurrent i nabolaget. Det kunne lokket folk over fra hans bedrift, men også gitt muligheter for rekruttering.

Men nå er Elis over kneika. Siste stillingsannonse fikk 75 svar, skriver bt.no.

Les hele saken på BT.no.