It-sertifisering betaler dårligere

Det er ikke lenger slik at du automatisk får bedre betalt ved å sertifisere deg, skal vi tro en amerikansk undersøkelse.

Siden begynnelsen på dette tiåret har folk med it-sertifiseringer generelt fått bedre betalt enn de som ikke har tatt seg bryderiet med å gå på kurs og sertifisere seg. Denne trenden er i ferd med å snu, i hvert fall i USA, viser en undersøkelse fra Foote Partners. Selskapet publiserer hvert kvartal en lønnsindeks for amerikanske teknologer.

 

Indeksen for første kvartal 2006 antyder at det har kommet et skifte i hvordan arbeidsgivere forholder seg til sertifiserte og usertifiserte ansatte, skriver Eweek.

 

For 18 måneder siden handlet alt om sertifiseringer når næringslivet ansatte it-folk. Men nå er det ikke så viktig lenger. Nå leter de etter folk som først og fremst kan drive selskapet fremover, uavhengig av om de er sertifiserte eller ikke, og de er villige å betale for det.

 

Lønninger for de som betales for kunnskaper som ikke har sertifiseringer, steg 70 prosent mer enn lønningene for de som har sertifiserte kunnskaper.

 

Opp og ned

 

Foote har satt opp en liste over ni sertifiseringer som har tapt seg i verdi det siste året. Blant dem er: MCDST (Microsoft Certified Desktop Support Technician), CISA (Certified Information Systems Auditor), de tre Novell-serifiseringene NCDE, MCNE og CNA.

 

14 sertifiseringer har økt i verdi, blant annet MCT (Microsoft Certified Trainer).

 

Blant de mest ettertraktede sertifiseringene finner vi blant andre fem Cisco-sertifiseringer (CCDP, CCEA, CCIE, CCIP og CCSP).

Les også:
Sertifisering er ikke forretningskritisk
Bruker sertifisering som våpen i konsulent-krigen