BELØNNES: Den som finner feil i innloggingstjenestene til Microsoft, belønnes med opp til 100.000 USD. (Illustrasjonsfoto: Stephen Lawson)

BELØNNES: Den som finner feil i innloggingstjenestene til Microsoft, belønnes med opp til 100.000 USD. (Illustrasjonsfoto: Stephen Lawson)

Knekkes for 800.000 kroner

Microsoft utfordrer alle som klarer å finne hull i innloggingstjenestene som selskapet tilbyr. Med en god premie.

Microsoft er villig til å ta å utfordre egen sikkerhet. Selskapet har investert mye penger og ressurser på å gjøre sine tjenester så sikre som mulig.

Nytt mål

Nå går selskapet ut med en utfordring til alle som føler seg kallet. Som alltid er målet å avdekke svakheter i selskapets systemer. Denne gangen er det selskapets innloggingstjenester som skal knekkes.

Dette er et offisielt program fra programvarekjempen og det forutsetter at du kan dokumentere svakhetene du finner. Belønningen er opp til 100.000 dollar, om lag 800.000 norske kroner.

Ikke helt uten krav

Skulle du føle deg kvalifisert og ikke minst interessert er det en del andre kriterier som må oppfylles. Feilen må være ny og ikke være kjent for Microsoft fra før. Du kan heller ikke finne feil hvor som helst.

Føler du deg kallet, så må feilene være knyttet til følgende tjenester:

 

login.windows.net

login.microsoftonline.com

login.live.com

account.live.com

account.windowsazure.com

account.activedirectory.windowsazure.com

credential.activedirectory.windowsazure.com

portal.office.com

passwordreset.microsoftonline.com

Microsoft Authenticator for iOS and Android applications

It-sikkerhet