It-sjefen fra helvete

It-sjefen fra helvete

Du tror du har det tøft på jobben? Sett deg rolig ned med en kopp kaffe og les denne historien.

Det amerikanske IDG-magasinet Infoworld samler "anonyme historier fra fronten", hvor folk kan fortelle om sine erfaringer med arbeidsplasser, kontraktsforhandlinger og sjefer.

I mai-nummeret forteller en mann en jobbhistorie om en it-sjef fra helvete. Fortellingen starter da at han etter sin studier fikk jobb i it-avdelingen i et stort amerikansk selskap:

"Søndag kveld dagen før jeg skulle starte i jobben fikk jeg en melding at systemet var i ferd med å kveles. Min forgjenger var borte, så jeg gikk på jobb.

Rundt klokka 08.00 kjørte jeg hjem for å ta en dusj og ta på rene klær. Etter en time kom jeg tilbake, klar for å gjøre min nye jobb, som kunne være vanskelig etter en natt uten søvn. Jeg kom  inn 09.15, eller 15 minutter etter arbeidsdagen startet.

I døren fant jeg min nye sjef, som forklarte meg at han ikke likte at folk kom for sent på jobben. Det gjorde ingen inntrykk at jeg sa jeg hadde jobbe hele natta for selskapet, teknisk sett i min egen tid. Han svarte at jeg måtte være inneforstått med at 12-timers arbeidsdager var ganske vanlig.

Det hadde han for øvrig ikke nevnt i jobbintervjuet.

Senere den første dagen kom han med en personsøker , og ga meg instruksjoner å ha den på meg døgnet rundt, sju dager i uka. I de følgende ukene tok han kontakt på de merkeligste tidspunkt på dagen, ofte midt på natta, med unødvendige, dumme spørsmål.

Jobben viste seg å ta rundt 70 timer i uka, ofte med jobbing på svært ubeleilige tider og uten ett ord til takk. En lørdag hadde jeg leid en lastebil for å flytte til en ny bolig, men fikk beskjed å jobbe. Flyttingen måtte utsettes til søndag, så jeg måtte leie bilen en dag ekstra. Da jeg ba selskapet om å ta regningen, siden jeg skulle jobbe for dem, ble jeg fortalt at dette er en del av jobben.

Etter mitt bryllup dror min nygifte og jeg på tur til en en campingplass langt ut i naturen, for å nyte stillheten på vår bryllupsreise. Før vi fikk satt opp teltet kom noen ("ranger") ridende for å fortelle meg at det var krise på jobben. Jeg måtte avbryte bryllupsreisen og ordne opp.

Da jeg var ferdig med denne jobben, påpekte min sjef min at selv om jeg hadde fått fri fem arbeidsdager for bryllupsreisen, tilhørte de to helgene på begge sider av uken bedriften.

På en eller annen måte greide jeg å jobbe fire år i selskapet, kanskje fordi jeg etter fem år skulle komme med i pensjonsordningen. Den rakk jeg ikke. Jeg fikk en jobb hos et annet selskap.

Det ultimate høydepunktet kom da min gamle sjef ba meg jobbe som ekstern konsulent for ham, siden ingen andre i selskapet kunne systemet. Bare bruk fantasien din for å forstille deg svaret jeg ga ham.

Det siste jeg så av min personsøker var da den lagde gurglelyder nederst i doen på min favorittpub, noen solide whiskydrinker inn i feiringen av ny jobb."


Har du også en god jobbhistorie? Send den til redaksjonen@computerworld.no.  Kanskje den er god nok til å deles med leserne?