It-sjefen som foretrekker Linux

It-sjefen som foretrekker Linux

IT-SJEFEN: Ez Systems foretrekker open source. Det gleder it-sjefen.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å få en god struktur for å bygge fremtiden. Vi står foran beslutninger for hvilken vei vi skal følge videre, med tanke på blant annet skyen og outsourcing.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Det er farlig å svare på for et open source-selskap. Jeg foretrekker Linux, men med en tradisjonell kontor- og regnskapsbakgrunn bruker jeg også Microsoft Office. Vi prøver å kjøre mest mulig åpent, så de fleste bruker Open Office og Linux, selv om vi har noen Windows-lisenser. Det går kjempefint.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Vi er åpne for det. Jeg er opptatt av en god totalløsning, både kostnads-, sikkerhets- og driftsmessig. Nå kjører vi mest innomhus, men om vi vokser mer er vi nok avhengig av å sette noe bort.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg er ikke en ren it-mann, men også økonomidirektør. Regnskap, finansiering og daglig drift tar mer tid enn it. Det er også der jeg har min kompetanse.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi er et åpent selskap, og vil ha mest mulig publisitet for det vi holder på med. Vi ønsker å få løsningene lett forenelig med Twitter, Facebook og Skype, og vil være aktive på slike nettsamfunn selv også. Men det er ikke det eneste vi vil at våre ansatte skal drive med i arbeidstida, vi vil jo ha litt produksjon også.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Det er servere. Vi leaser en maskinpark, og det er den største utgiftsposten. Omtrent like stor som lønn. I tillegg går litt til anskaffelser, samt vedlikehold og lisenser.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Gjerne en tidligere kollega i Treschow Fritzøe, Per Danielsen, eller Erik Hillestad i Byggmakker.

Hvem: Sven Arne Gusland

Hvor: Ez Systems

Hva: E-publiseringsløsninger med åpen kildekode

Antall ansatte: 60, to i it-avdelingen

It-budsjett: Under en million