- It-sjefer driver dumt

It-avdelinger drives stort sett feil og teknologiens potensial blir sjelden realisert, ifølge en ny rapport.

Studien rapporten er basert på er gjort av Yankee Group. Analyseselskapet har tatt for seg middels store it-avdelinger i Australia.

 

De fant ut at 30 prosent av it-sjefene ikke brukte noe tid på å bygge it-strategier og at opp mot 70 prosent av tiden brukes på brannslukking.

 

Teknologikonsulent Peter Cochrane, tidligere teknologissjef i British Telecom, har kommentert rapporten. Han mener at måten it-avdelinger blir drevet på er "dum". Han hevder også at å jobbe innen it er som å få fengselsstraff.

 

Ikke nok med det, Cochrane mener også bedrifter ikke behøver en egen it-avdeling for å takle mange av problemene som dukker opp til daglig, og at brukerne selv bør ta mer ansvar for sine datamaskiner.

 

Ikke imponert

 

Australske it-sjefer er derimot ikke imponert av verken rapporten eller Cochranes kommentarer.

 

- Hvis du ønsker å gjøre jobben til en fengselsstraff kan du det, men jeg har ikke jobbet med it i 30 år hvis det var et fengsel – du får bare 15 år for mord, sier Len Gemelli, it-sjef ved et av Australias kreftinstitutter.

 

- Du burde bruke 50 prosent på å se fremover, 25 prosent på å levere tjenester, inkludert brannslukking og 25 prosent på forretningsutvikling, sier it-sjef Ken Matthews ved Newcrest Mining, ifølge IDGs nyhetsbyrå.

Les også: It-sjefen fra helvete
It-sjefen blir aldri sjef
Gi din it-direktør en klem!