It-sjefer sletter ikke sensitive data

Hver femte it-sjef i større bedrifter sletter ikke dataene som ligger i it-systemene.

Hver femte it-sjef i en bedrift eller institusjon med mer enn 100 ansatte oppgir at de ikke sletter dataene som ligger i it-systemene. Dette til tross for at 97 prosent av disse sier at maskinene de kvitter seg med inneholder litt eller mye sensitiv informasjon.

Det viser en spørreundersøkelse TNS Gallup har gjort blant 200 it-sjefer. Undersøkelsen er gjort på oppdrag for Ibas, som har spesialisert seg på gjenvinning av data fra ødelagte harddisker og datasletting, skriver Aftenposten.

Hver år blir over en halv million pc-er enten kassert, gitt bort eller solgt videre. Omtrent halvparten av disse kommer fra en bedrift eller offentlig institusjon.

- Det er skremmende at så mye sensitiv informasjon kan være på avveie. Vårt inntrykk er at forholdene er enda verre i små og mellomstore bedrifter, som ofte ikke har noen IT-ansvarlig, sier administrerende direktør Bjørn Arne Skogstad i Ibas.

Det som overrasket ham mest med undersøkelsen var at halvparten av it-sjefene tror at de har slettet dataene når de fysisk ødelegger harddisken.