It-toppenes digitale smøretips

It-toppenes digitale smøretips

Birken nærmer seg med stormskritt. Vi har bedt landets mektigste it-ledere fortelle om sine elektroniske hjelpemidler i skiløypa.

Mange it-folk bryter nerde-klisjéen og utøver sport i stor stil.

Nå er det høysesong for skirenn, startskuddet for velkjente Birkenrennet går 17. mars.

Computerworlds høyst uhøytidelige opptelling av et noe vilkårlig utvalg it-bedrifter viser at Telenor stiller hele 43 pesoner på startstreken i Rena. Accenture stiller 23. Steria stiller med 18. Capgemini med elleve. EDB Ergogroup ti. Atea åtte. IBM seks.

Computerworld gir deg hjelpen du trenger for å trene deg til suksess i bortover- eller utforløypa.

Hans Christian Holte, Difi

Går i år: Birken og Vassanløppet

Favoritt ski-gadget/ -app: - Det jeg bruker er en app som heter Runkeeper, som er mye brukt, der du ser hvor fort du løper eller går ski. Så er det dame i appen som forteller meg underveis hvordan jeg ligger an. Så det er meget enkle teknologiske hjelpemidler for min del, jeg har fortsatt tro på at kroppen må gjøre susen. Jeg konkurrerer for meg selv for å sette "perser" og bekjempe forfall. Jeg har nok litt å gå på, men liker ikke sammenlikne meg mot andre i it-bransjen. Har fått en lei forkjølelse nå rett før "Vassan", men er optimist.

Shahzad Rana, Microsoft

Går i år: Birken.

Favoritt ski-gadget/ -app: - Jeg har ingen! Her er det bare blodsmak i kjeften som gjelder. Det finnes ingen digitale hjelpemidler ved startstreken, vet du, bare treningen kan hjelpe deg, sier Rana fra vinterferie på fjellet.

Nils Øveraas, Accenture

Går i år: Birken og trolig Norefjellrennet. Har gått Marcialonga og Trysil Skimaraton tidligere i år.

Favoritt ski-gadget/ -app: - Som gode teknologer så er jo halve moroa analyser og sammenligninger, så der benytter jeg Garmin Forerunner 310XT klokke - med opplasting til Garmin Connect. Ellers «Garmin Fit»-app på iPhonen pluss et utvalg ulike apps for å sjekke skiføre, løypestatus, smurning, trening med mer. Utover det så følger vi med på Xcranking.no, der alle skiresultatene lagres av arrangørene for sammenligning for å se hvordan det går med egenutviklingen.

Kjell Rusti, Steria

Går i år: Birken. Har gått Marcialonga og Holmenkollen Skimaraton tidligere i år.

Favoritt ski-gadget/ -app: - Jeg bruker Langrenn.com, som gir inspirasjon og treningstips, smøretips og resultater. Også har jeg en pulsklokke med gps.

Per Morten Hoff, IKT-Norge

Går i år: Vassaloppet. Har gått Marcialonga og Västgötaloppet.

Favoritt ski-gadget/ -app: - Jeg har testet en stake-app, der du kan se hvordan trøkk du har via en app. Det er mer for moro, bruker den ikke aktivt. Derimot har jeg en datastyrt stakemaskin. Den er det ikke så mange som har. Den står i kjelleren på jobben her, på bomberommet. Der har jeg lagt inn helle Birken, så jeg kan stake den ut fra hvordan den løypa går. Det er en ganske drøy opplevelse, og jeg har aldri fullført det, det tar fort timesvis. Det Men det er altså er det hemmelige våpenet, en blanding av it, mekanikk og idrettsmekanisme.