Itegra vokser i tungt marked

Distributøren Itegra kan vise til en omsetningsvekst på 24 prosent i første halvår 2002. Positiv bunnlinje ble det også.
Totalt omsatte konsernet for 246 millioner kroner i Norge, og 57,3 millioner kroner i Sverige. Driftsresultatet var positivt i Norge, i Sverige mått selskapet se et resultat før skatt på minus 1,15 millioner kroner.

-- Vi har brukt første halvår til å investere i mennesker, sier konsernsjef Ole Vinje i Itegra. Han har tror selskapet går inn i en høst med ytterligere vekst.

-- Første halvår har gitt oss sterke signaler på et godt produktsalg. Vi har fått på plass flere viktige agenturer. Hyggelig er det også at vi har oppnådd en markedsandel på over 40 prosent på Ciscos produkter som selges via distributører. Det motiverer oss.

Restrukturert i Sverige

Konsulenttjenestene er derimot ikke hurrabutikk.

-- Vi opplever mindre etterspørsel på ordinære konsulenttjenester. Det markedet har flatet kraftig ut, og vi forventer ingen større vekst i nærmeste fremtid på dette området, sier Vinje.

I Sverige gikk første halvår med til å slå sammen selskapene Itegra AB og Secureguard AB til Itegra AB. Selskapet brukte 900.000 på restrukturering av virksomheten, inkludert nedbemanning, implementering av forretningsområder, samt tiltak for å tilpasse seg bedre til markedet.

-- Vi venter vekst i andre halvår i Sverige gjennom de tiltak som er iverksatt, sier Vinje.