Itella utfordrer Posten

Itella utfordrer Posten

Finlands nest største selskap satser stort på logistikk og informasjonshåndtering i Norge.

Itella, det tidligere finske postverket Posti, har utviklet seg til å bli et ledende europeisk logistikkselskap med operasjoner i Finland, Sverige, Danmark, de baltiske land og Russland.

Nå har de kastet sitt blikk på det norske markedet, og begynt på en omfattende investeringsplan i Norge. Itella har allerede kjøpt to selskap innen informasjons- og datamanagement, og innen logistikk og transport. I dag åpnet et nybygget og moderne transportlager på 8000 kvadratmeter på Langhus utenfor Oslo.

- Norge er et viktig land for oss, og det er bakgrunnen for at vi har investert både i solide selskaper og i nye og moderne lokaler, sier Vesa Vertanen, toppsjef i Itella Logistics i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ergogroup vil kjøpe mer

Itella Group er den nest største arbeidsgiveren i Finland med nesten 25 000 ansatte og en omsetning på 1 551 millioner euro, rundt 12,5 milliarder kroner, i 2006.

– Da postmonopolene begynte å falle for noen år siden, tok det finske postvesenet en offensiv og nyskapende vinkel på utviklingen. Vi har brukt vår kjernekompetanse innen logistikk og informasjonshåndtering til å utvikle en ny og solid posisjon i det nordeuropeiske markedet, forklarer Vertanen.