Itera kjøper Visual Funk

Itera kjøper Visual Funk

Iteras datterselsakp Itera Gazette overtar digitalbyrået Visual Funk.

Iteras datterselskap Itera Gazette har kjøpt digitalbyrået Visual Funk. Itera opplyser onsdag at selskapets ambisjoner er å ta en tydeligere posisjon i en bransje hvor etterspørselen etter digitale kommunikasjonstjenester er økende. Visual Funk har samarbeidet med Itera Gazette på en rekke prosjekter de siste årene.

- Oppkjøpet av Visual Funk er en del av Itera Gazettes offensive strategi for å forsterke vårt digitale fokus. Visual Funk vil styrke vårt miljø ytterligere med sine dyktige fagpersoner. De representerer et spennende og nytenkende miljø som utfyller oss godt. For våre kunder innebærer dette at vi tar et større grep om den totale digitale verdikjeden, sier Kristian Enger, adm. dir. i Itera Gazette, ifølge en pressemelding.

Daglig leder og gründer i Visual Funk, Martin S. Hansen, mener kompetansen som tilføres gjennom Itera Gazette gir gode muligheter for videre utvikling. - Vi får nå mulighet til å komme tidligere inn i prosjekter enn det vi gjør som underleverandør, noe som vil komme både våre eksisterende og nye kunder til gode, sier Hansen.

Itera opplyser ikke om prisen selskapet betaler for Visual Funk.

Visual Funk ble startet i 1999 og har spesialisert seg på interaksjonsdesign og utvikling av digital kommunikasjon og brukeropplevelse. Itera Gazette er en totalleverandør av kommunikasjonstjenester med en naturlig tyngde i de digitale flatene.Selskapet jobber med noen av Norges største private og offentlige aktører. Itera Gazette har med dette oppkjøpet i underkant av 50 ansatte.

Itera-konsernet omsatte for 411,4 millioner kroner i 2009 med et driftsresultat på 26,5 millioner kroner. Selskapet satt igjen med en bunnlinje på drøye 20 millioner kroner dette året.