Itera på svensk offensiv

Itera på svensk offensiv

Itera vil omsette for en milliard på det nordiske konsulentmarkedet og trapper opp i Sverige med veteranen Johan Lindqvist på laget.

Itera Consulting har store vekstambisjoner i Norden.

Spesielt ser det norske konsulentselskapet store muligheter i Sverige. I dag kommer 78 prosent av omsetningen fra Norge. Sverige står for 15 prosent, og Danmark for de resterende syv.

- Målene våre er ikke hogget i sten, men den svenske virksomheten bør kunne utgjøre en minst like stor del som den norske, sier Johan Lindqvist til svenske IT24.

Skal danne konsulentkjempe

Målet til Itera er å bygge et nordisk konsulentselskap i milliardklassen som kan konkurrere med blant andre Telecomputing, Softronic og Systeam på det svenske markedet.

Johan Lindqvist var direktør for Telecomputing i Sverige fra 2000 til 2004, før han tok over som konsernsjef for det norske selskapet. Målet var å bygge opp et selskap med milliardomsetning, noe de også lykkes med.

Ambisjonene med Itera er de samme, men med en noe annerledes strategi og med mer fokus på små og mellomstore selskap. Tanken er å ta hånd om alt fra forretningskritiske systemer til forvaltning av teknologi.

- Min oppgave blir å være en ressursforsterkning for selskapets Sverige-sjef Patrik Lännerberg, som også kommer fra Telecomputing, sier Lindqvist.

På spørsmål om hvordan det føles å hjelpe konkurrenten til Telecomputing svarer han at han tror det er plass til begge selskaper på markedet.

Planlegger oppkjøp

Itera Consulting er notert på Oslo Børs og omsatte i fjor for knapt en halv milliard kroner. Selskapets svenske virksomhet består av de to selskapene Itera Consulting og Itera Networks, som tidligere het Lan International.

I Iteras planer inngår ikke bare organisk vekst, men også om oppkjøp. Hvor store og innen hvilke områder oppkjøpene vil skje ønsker Lindqvist imidlertid ikke å avsløre.

- Jeg skal være med på å implementere den vekststrategien som Itera har lagt opp, og i det bildet finnes det to potensielle oppkjøp. For at den svenske virksomheten skal vokse og bli like stor som den norske, trenger man blant annet å styrke den svenske virksomheten på utviklingssiden, sier Lindqvist.