Konsernsjef Arne Mjøs i Itera.

NYE KUNDER: Konsernsjef Arne Mjøs kan fortelle at Itera har vunnet flere anbudsprosesser, og endret tilnærmingen mot kundene. Dette har gitt nye kunder som Obos og Østfold Energi. (Foto: Itera)

Bedre tider for Itera

Itera har hanket inn kontrakter for 170 millioner kroner. En etterlengtet opptur for selskapet. 

Onsdag forrige uke kunne Itera sende ut en hyggelig børsmelding. Kommunikasjons- og teknologiselskapet hadde hanket inn kontrakter for 170 millioner kroner. 

Dette må ha vært kjærkomment for bedriften som kunne melde om et resultat på -9,1 millioner kroner etter skatt i 4. kvartal 2014, mot 6,1 millioner kroner i samme periode året før. Itera har også måttet kutte i den svenske virksomheten, i tillegg til flere kutt av forretningsområder internt i konsernet.

Likevel har en betydelig økt satsing på digitalisering av offentlig sektor og fokusering av drifts-virksomheten nå begynt å gi resultater. 

Nye kunder

Itera har i løpet av første kvartal signert sentrale leveranseavtaler med både nye og eksisterende kunder. Obos og Østfold Energi er nye kunder i selskapet, mens PRA Group, Hjort, Simonsen Vogt Wiig, Selvaag, Forsvarsbygg og Ski kommune er virksomheter der eksisterende relasjoner utvides eller videreføres. De fleste avtalene har en varighet på tre til fem år.

– Vi har fokusert virksomheten ytterligere mot å skape langsiktige partnerskap med kundene der vi tar et helhetlig ansvar, forteller konsernsjef Arne Mjøs.

Han kan fortelle at selskapet har opprettet en helt ny portefølje med produkter for å ta i bruk skytjenester, og mener at nye kunder og fornyende kontrakter er en bekreftelse på at kundene er fornøyde. 

Itera