iTunes 10 med sosialt nettverk

iTunes 10 med sosialt nettverk

Ping skal konkurrere med Facebook og Twitter.

Apples årlige musikk-begivenhet startet i kveld, onsdag 1. september, klokken 19 norsk tid.

Første produkt ut var nye operativsystem-versjon 4.1 av iOS, iPhone og iPod touch. Den nye versjonen kommer neste uke, med gratis nedlasting.

Apple-sjef Steve Jobs ga også en forhåndstitt av versjon 4.2, som kommer allerede i november, med fokus på iPad.

Dette er det sjette året på rad at Apple holder en slik lansering.

275 millioner iPod-er

Etter å ha solgt 275 millioner iPods, lanserer Apple nå en helt ny generasjon, blant annet en ny, bitte liten iPod shuffle som beholder stemmestyring, men får tilbake knappene som forsvant på forrige versjon.

Prisen er satt til 49 dollar.

Nye iPod nano er blitt 46 prosent mindre og 42 prosent lettere enn forgjengeren, som heller ikke var stor. Den har 24 timers batterilevetid til tross for at den nå betjenes med en berøringsfølsom skjerm, og den har selvsagt FM-radio.

Den kommer i mange farger og vil koste 149 dollar for 8 GB-versjonen og 179 dollar for 16 GB.

Tynnere iPod touch

Steve Jobs lanserte også - som ventet - en ny iPod touch, som kommer i salg allerede neste uke. Den er tynnere en forgjengeren og kommer i varianter på 8, 32 og 64 GB for henholdsvis 229, 299 og 399 dollar.

12 milliarder sanger

Ifølge Jobs er det til nå lastet ned snart 12 milliarder sanger via Apples iTunes-tjeneste. Nå lanseres iTunes versjon 10.

Hovednyheten i iTunes 10 er at den inneholder et nytt sosialt nettverk for musikkinteresserte: Ping. Ifølge Jobs en slags miks av Twitter og Facebook.

iTunes får også ny logo. Snart vil iTunes gå forbi salget av musikk-cd-er i USA, og da er det på tide å bli kvitt cd-en i iTunes-logoen, synes Steve Jobs.

iTunes 10 blir tilgjengelig for nedlasting umiddelbart.

Forminsket Apple TV

Det har lenge gått rykter om at Apple TV skulle erstattes av noe nytt, kalt iTV, ifølge ryktemakerne. Men de tok feil. Apple fortsetter gjerne å bruke sine produktnavn om generasjon etter generasjon av sine produkter, selv om de er sterkt forandret.

Den nye Apple TV er kraftig forandret fra den eksisterende enheten. Størrelsen er redusert til en fjerdedel, prisen redusert til 99 dollar og det er full streaming det dreier seg om, ikke oppspilling fra intern harddisk, som i dagens modell.

Den nye Apple TV skal komme i salg om fire uker.

RYKTER:

Er dette fjernkontrollen til iTV?
|
Er dette nye iPod touch?
|
- Ny Apple TV vil endre alt
|
7-tommers iPad 2 på vei
|
Apple TV blir iTV?