Itunes beste musikk-nettsted

Itunes beste musikk-nettsted

Apples Itunes gikk til topps i to av tre kategorier for årets Webby Awards. BBC vant tre priser, Google to.
For åttende gang ble "nettets Oscar" delt ut 12. mai. The Webby Awards (WA) deler ut priser i 30 kategorier fra "absurd humor" (weird) til seriøse områder som nyheter og helse. I hver kategori er fem websider nominert, og både publikum og en fagjury velger ut en vinner.

Fagjuryen har seks kriterier de måler webtjenster på. Disse er innhold, struktur og navigering, visuell design, funksjonalitet, interaktivitet, og generell opplevelse.

Apple musikk-tjeneste Itunes gjorde rent bord i musikk-kategorien. Tjenesten vant både publikums- og fagprisen. I tillegg gikk Itunes til topps i kategorien "kommersiell", mens publikumsprisen i denne kategorien gikk til Ebay.

Itunes var også nominert i kategorien "tjenester", men her var Google enerådende og fikk prisen fra både fagjuryen og publikum. Google gjorde også rent bord i kategorien "best ytelse". I denne kategorien nomineres webtjenester som passer best i WAs seks kriterier for gode websider. De andre fire nominerte i denne kategorien var BBC News, Lego.com, Turner Classic Movies og online-leksikonet Wikipedia.

Det britiske kringkastingsselskapet BBC har fått en del kjeft de siste månedene for sin troverdighet i forbindelse med Irak-krigen, men det er ingen tvil om at BBC fremdeles er førende i utviklingen innen journalistikk. Britene fikk hele fem nominasjoner for sine webaktiviteter og gikk til topps i tre kategorier; BBC Sport i sportskategorien, BBC News i nyhetskategorien og en tema-tjeneste om menneskekroppen i utdannelseskategorien. Det er bemerkelsesverdig at BBC appellerer mer til ekspertene enn til publikum. Britene fikk ikke en eneste publikumspris.

Leksikonet Wikipedia vant i "Community", Fog of War i filmkategorien og PuzzlePirates i spillkategorien. De som ønsker å se damer med bilproblemer kan prøve seg på www.carstuckgirls.com, som vant i kategorien for absurd humor. Nettstedet var for øvrig nede da Computerworld prøvde seg.