Itunes Music Store går for EU

Apple lanserte i dag EU-versjonen av Itunes Music Store.
Nå kan musikkelskere i Østerrike, Belgia, Finland, Hellas, Italia, Luxemburg, Nederland, Portugal og Spania nyte de samme funksjonene og prisen på 0,99 kr per låt ) faktorer som har gjort Itunes til verdens ledende online-musikktjeneste.

Apple kunngjorde dessuten at iTunes Music Store vil åpne i Canada i november.

- Vi gleder oss til å åpne Itunes Music Store for enda flere musikkelskere i Europa, og med denne utvidelsen når vi nå kunder i nesten 70 prosent av verdensmarkedet for musikk, sier Eddy Cue fra Apple.

Itunes er verdens ledende onlinebutikk for digital musikk, med mer enn 150 millioner nedlastninger og over 70 prosents markedsandel i USA og England og Nord-Irland.

Daglig leder Arne Odden i Apple Norge ønsker ikke å kommentere når Apple Itunes Music Store eventuelt åpner i Norge.

-- Vi kommenterer aldri kommende lanseringer, men Norge er et interessant musikkland, sier han til Computerworld.

Han sier at den store majoriteten av Ipod-brukerne fremdeles bruker egen cd-samling som kilde til musikk til spilleren, og at Music Store ikke er avgjørende.

Ingen av de skandinaviske landene er foreløpig på Apple Itunes Music Store-liste.

I Europa tilbyr iTunes Music Store mer enn 700.000 låter fra alle de fire største plateselskapene og mer enn 100 uavhengige selskaper.

Med de samme bruksrettighetene som i USA, England og Nord-Irland, Frankrike og Tyskland, gir EU iTunes Music Store brukerne muligheten til å spille sanger på opptil fem ulike datamaskiner, brenne en enkelt sang til cd et ubegrenset antall ganger, brenne en spilleliste inntil syv ganger, samt høre musikken på et ubegrenset antall iPod-er.

EU iTunes Music Store gir både pc- og mac-brukere de samme funksjonene.