- Ja til digital kringkasting

Halvparten av den norske befolkningen har positive forventninger til digital kringkasting av radio og tv.

Norge står overfor et viktig teknologiskille innen kringkasting. Radio og fjernsyn er i ferd med å digitaliseres. Det digitale bakkenettet i Norge skal bygges ut, og 70 prosent av befolkningen kan allerede lytte til DAB, det vil si digitale radiosendinger.

En undersøkelse viser at en klart flertall av norske forbrukere tror digitalisering vil gi bedre dekning og bredere innhold. Likevel har to av ti nordmenn aldri hørt om verken DAB eller DTT (Digital Terrestrial Television, digitalt bakkenett for tv), og det til tross for at den digitale utviklingen er i full gang.

Det viser en forbrukerundersøkelse offentliggjort i "Den digitale kringkastingsrapporten 2006", som ble lagt frem 27. april  av Norkring. Norkring er Norges største selskap for jordbunden kringkasting.

Rydder opp

- Rapporten rydder opp i jungelen av nye, ukjente og misforståtte begreper i den digitale tidsalder. Vi håper å kunne åpne øyne for den spennende digitale kringkastingshverdagen som er rett rundt hjørnet. Vi ønsker å forklare forbrukerne bakgrunnen for de teknologiske valg som er gjort. Lytterne og seerne skal kunne føle seg trygge på den nye digitale mediehverdagen, sier Nils-Jørgen Felldal, administrerende direktør i Norkring, i en pressemelding.

Fotball-VM 2006 blir internasjonalt et digitalt utstillingsvindu. Alle kamper vil bli produsert i HD-kvalitet. Mesterskapet kan også bli et internasjonalt gjennombrudd for tv på mobiltelefonen og andre mobile mottakere, ifølge rapporten.

Les også: Glem fotball-VM i HDTV