Jakter på Java-kompetanse

Har du rett kombinasjon av utdanning og erfaring, kan det betale seg med et jobbskifte nå.

HOLBERGS PLASS/JAVAZONE: Javazone er først og fremst en utviklerkonferanse, men også en markedsplass. Flere av selskapene som profilerer seg her, er også ute etter folk.

- Vi skal doble staben i Oslo, og er ute etter dyktige Java-utviklere, sier Kjetil Eriksen i Webstep.

Han legger ikke skjul på at attraktive Java-utviklere har gode muligheter i lønnsforhandlinger om dagen.

Også selskaper som Tietoenator, Bekk, Objectware og Bouvet ser etter folk og bruker Javazone som en arena for å knytte kontakter.

- Det er alltid plass til gode kandidater, sier Frode Bonesvoll i Bekk.

Webstep har 22 ansatte i Oslo per i dag, samt en stab i Bergen og Stavanger. Alle ansatte i Oslo jobber med Java. Eriksen merker en generelt økt etterspørsel etter folk, og mener større prosjekter blant annet hos BBS, Bankenes Betalingssentral, er en del av forklaringen. BBS har hele 12 konsulentselskaper inne på sin rammeavtaler.

Webstep ser etter folk som ideelt sett har god utdanning kombinert med merkantil forståelse og fire-fem års erfaring.

Knapphet i markedet

Det er ikke sikkert det blir enkelt for Webstep å doble staben i Oslo med ideelle kandidater. Det er knapphet på folk som har både kompetanse og erfaring, mener representanten for Bouvet, som har 70-80 Java-utviklere i staben på totalt 200.

- Markedet er bra, det er mange prosjekter nå, og det var en stor omsetning av folk like før og like etter sommeren, sier Kjell Isaksen, forretningsdirektør i Objectware.

Gode og ferske

Isaken er på utkikk etter tre-fire nye folk akkurat nå, men ansettelsene foregår for tiden jevnt og trutt. Og det går an å ta inn nyutdannede også, mener han.

- Vi har tatt inn noen helt ferske, rett fra universitetet. Veldig dyktige folk, sier Isaksen.