Jan Kristensen hopper fra UPC til Microsoft

Forlater salgs- og markedsdirektørstillingen til fordel for sjefsstillingen i Microsofts Home and Entertainment Division.

Salgs- og markedsdirektør Jan Kristensen i UPC Norge sa opp sin stilling i selskapet allerede i desember i fjor. Denne uka har han sine siste arbeidsdager i selskapet.

- Allerede på søndag reiser jeg med Microsoft til Stockholm, sier Kristensen til Computerworld.no.

Han bedyrer at han ikke var lei av UPC.

- Nei, jeg digger UPC, men jeg begynte med Microsoft allerede i 1988, og selskapet har alltid ligget der. Når denne muligheten dukket opp ble det for dumt å si nei, sier han.

Fullt konsumentansvar

Kristensen tar over ansvaret for Microsoft Home and Entertainment Division (HED), og mønstrer på som country manager. Han skal sitte i ledergruppen i Microsoft Norge, men rapportere ut av landet. HED har en egen nordisk organisasjon.

Han får ansvaret for all maskinvare og spillorienterte greier i Microsoft Norge, inkludert Xbox. Kort fortalt alt som har med konsumenten å gjøre.

Reiser til Russland

Espen Gylvik som har frontet dette området tidligere, reiser til Russland for å bygge opp spillmarkedet der, ifølge Kristensen.

Det er ikke ansatt noen ny person i salgs- og markedsdirektørstillingen i UPC, men det jobbes med det.

- Tjener du bra?

- Ja, jeg synes vel egentlig det, men det var ikke lønn som var avgjørende, sier Kristensen og legger til at han heller gikk ned i lønn.