Java-eliten skal samles i Oslo

Java-eliten skal samles i Oslo

Metodeguruen Tom Gilb er hovedstjerne når internasjonale Java-eksperter vil samles i Oslo 15. september. JavaZone er uten tvil Nordens største utviklerkonferanse.

Blant hovedattraksjonene er den norske metodeguruen Tom Gilb som lærer verdens største finans- og teleselskaper å lykkes med it-prosjekter.

Hans bøker om programmeringsmetoder og kvalitetssikring av programvare leses verden over og er blant annet oversatt til japansk.

Gilb jobber med toppsjefene i de største mobilprodusentselskapene og har stor innflytelse på utviklingsmetodene som benyttes i store internasjonale selskaper som IBM, HP og Intel.

Tidenes Java-mønstring

-- Vi er glade for å ha fått med en av Norges få verdenstjerner innen it. Selv om Gilb ikke eksplisitt jobber med Java, så er han med sitt fokus på kvalitet - og metode for å kvantifisere kvalitet - i høyeste grad relevant for vår konferanse, sier Thor Henning Hetland hos arrangøren javaBin.

Dette er en non-profit organisasjon for Java-brukergruppen i Norge.

Det er for tredje året på rad arrangeres konferansen JavaZone i Oslo. Årets arrangement har allerede fått på plass en rekke ledende nasjonale og internasjonale eksperter og ligger an til å bli tidenes Java-mønstring i Norge.

600 deltok i fjor

JavaZone er den største samlingen for Java-utviklere i Norden og tilbyr en blanding av foredrag, stands og paneldebatter.

I løpet av fjorårets konferanse gjestet over 600 publikummere arrangementet.

Årets arrangement har fire hovedtemaer og det vil kjøres tre til fire parallelle spor med overlappende foredrag. Som tidligere satser arrangøren på et høyt teknisk nivå med en rendyrket faglig profil på foredragene.

-- Vi er stolte av at vi igjen ser ut til kunne mønstre et program som ikke står tilbake for noen av våre kommersielle konkurrenter i Europa. Tilbakemeldingene fra fjorårets arrangement var veldig positive - både fra deltakere og fra partnere. Vi satser derfor på å gjenta suksessen, sier Hetland.

Toppfolk i kø

Andre spennende fagfolk som er på vei til Oslo er Evans, forfatter av bestselgeren Domain Driven Design, og Aslak Hellesøy (nordmann bak xDoclet) kommer til JavaZone.

I tillegg kommer Joshua Block, forfatter av Effective Java Programming Language Guide, samt arkitekt i Core Java Platform Group i Sun og John Crupi, forfatter av blant annet Core J2EE Patterns. 

-- Vi har en del spennende internasjonale navn på plass som vi enda ikke kan gå ut med, sier Hetland.

Også for it-sjefer

Konferansen retter seg først og fremst mot utviklermiljøet, men også it-sjefer og studenter kan vente seg temaer av interesse.

Nytt av året er en såkalt extended JavaZone på kveldstid med mindre og smalere foredrag.

Heldagskonferansen er i år flyttet fra Chateau Neuf til Radisson SAS-hotellet på Holbergs plass.

Blant partnerne til utviklerkonferansen er norske it-selskaper som Sun Microsystems, WM-data, Compuware og Accenture.