Javazone - en videoslager

Foredragene på Javazone-messen har blitt internasjonale megahits på nettet. Den største hiten er norske Trygve Laugstøls foredrag om Maven 2.

Over 10.000 timer med video og 36.000 presentasjoner, eller rettere sagt nedlastinger av presentasjoner. Dette er status for videoene som ble lagt ut fra JavaZone-konferansen i september.

Men videoene er nemlig også nedlastbare fra et av de internasjonalt ledende Java-forumene, JavaLobby, og det har gitt stor trafikk.

- Vi er veldig glad for den enorme interessen. Det er nok to hovedgrunner til dette. For det første så var konferansen utsolgt en måned i forkant, så en del av de som ikke fikk anledning til å delta tar igjen noe av det tapte gjennom nedlastning av videoer. I tillegg var programmet så tettpakket at det var umulig for deltakerne å få med seg alt, forteller Thor Henning Hetland, stolt leder i Javabin og til daglig sjefskonsulent i Objectware.

Serverne har fått kjørt seg grundig, med en til to terabyte nedlastning i måneden.

Norsk hit

En nordmann står for det mest populære foredraget. Det gjelder Trygve Laugstøls foredrag om Maven 2, som ligger på toppen av nedlastningslista sammen med Bruce Tate's Beyond Java-foredrag.

- Det er spesielt hyggelig at konferansen har gjort seg såpass bemerket internasjonalt at et sted som JavaLobby kontaktet oss for å få legge ut videoene våre. Rapportene derfra tyder på at de har vel så mye nedlastninger som det vi har fra våre servere, sier Hetland.

Han legger til at dette lover svært godt for neste års seminar, med tanke på å hente de meste anerkjente internasjonale foredagsholderne

Store planer

Planleggingen av neste års konferanse er allerede i full gang. Javabin-styret har hatt sitt årlige evalueringsseminar og både den tekniske gruppen og programkomiteén er i full gang arbeidet mot neste års arrangement.