-- Jeg blir spimmet

-- Jeg blir spimmet

Han jobber utenlands og bruker øyeblikksmeldinger til å holde kontakt med venner og forbindelser i Norge. Nå må han kanskje slutte.
Spim. Søppelpost via øyeblikksmeldinger, instant messaging, kan bli en like stor plage som spam på epost. Computerworld har snakket med en som plages av det.

-- Jeg blir spimmet over en lav sko på ICQ, men heldigvis ikke på MSN Messenger. Nå vurderer jeg å kutte ut ICQ helt, sier vår kilde som ønsker å være anonym.

-- Hva går dette ut på?

-- For det første er det sånne som plukker ut gamle griser og later som de er en ung vakker nymf som søker kontakt. Man ender da til slutt opp på et websted som for eksempel adultfinder.com hvor spimmeren får betalt per klikk de har henvist. En annen variant er de som fallbyr alle slags duppeditter. En tredje er ren tigging hvor folk innstendig ber deg om penger og forteller hvor jævlig de har det.

-- Hvordan har de fått tak i adressen din?

-- Jeg vet ikke, men jeg har jo en offentlig profil på ICQ. Kanskje det med småpikene er fordi jeg i følge profilen er over nitti år, sier han med en latter.