Jeg har opplevd service!

Jeg har opplevd service!

Mange store har mye å lære av et serviceverksted i Asker som har gitt meg den store ebusiness-opplevelsen.
Jeg ødela videokameraet mitt ved å benytte feil lader. Slikt skjer selv om en skulle visst bedre. Doktor måtte finnes, og jeg ringte rundt til forskjellige verksteder. Misfornøyd med svarene, tasset jeg til butikken hvor jeg hadde kjøpt kameraet. Siden det hastet, fikk jeg lov til selv å levere det til verkstedet de anbefalte.

Det var en god anbefaling. Jeg rattet ut til Service-Eksperten Vest på Vettre i Asker. Der ble pasienten skrevet inn av en hyggelig dame, som blant annet spurte "pappa" om mobiltelefonnummer og epostadresse.

Hun kunne dessverre ikke si noe om hvor lang tid reparasjonen ville ta eller hvor mye det ville koste. Det måtte en tekniker vurdere. Om jeg ville følge med i prosessen, kunne jeg bare gå inn på web utstyrt med kunde- og servicenummer.

Hakeslepp. Gå inn på web? Hadde en liten bedrift med åtte ansatte slike løsninger? Joda, det hadde de. Der i gården ble alle reparasjoner loggført, sammen med delebehov, priser og det som skal til for å holde orden. Og gi god service til kunden. "Pappa" følte seg beroliget.

Neste dag lå det en epost fra verkstedet i innboksen. Diagnose var stilt og behandlingen kunne starte umiddelbart. Til en grei pris. Så jeg godkjente tilbudet med en epost hvor jeg også spurte om de kunne skaffe riktig lader.

Noen timer senere fikk jeg en sms mens jeg var ute en tur. Kameraet var reparert til avtalt pris og kunne hentes. Da jeg kom tilbake hadde jeg fått en epost som fortalte at de hadde en lader til meg. Også den med prisen oppgitt.

Gjenforent med kameraet, fikk jeg vite at jeg også hadde brukt en type kassetter som hadde griset ned hodene. Som selvsagt var renset. Med ny lader, friskt kamera og gode råd i ryggen satte jeg meg smilende i bilen. Jeg hadde opplevd service slik den skal være; ypperlig bruk av teknologi kombinert med vilje til nettopp å yte service.

Samme dag ringte en frustrert venn meg. Han bruker Telenors Canal Digital som internettleverandør, og opplevde at forbindelsen var nede. På grunn av arbeid med nettet, sa telefonstøtten.

Om de ikke hadde kunnet gi beskjed noen dager i forveien på epost? Nei, så mange kunder kunne de jo ikke sende ut epost til. Dessuten lå det jo beskjed på hjemmesiden deres (sic!).

Kjære Baksaas og andre ledere av store bedrifter som har litt vondt i servicen. Ta en tur til Tommy Jensen på Vettre og sjekk om dere ikke kan lære litt.