Er jeg moderne nok for regjeringen Bondevik?

Er jeg moderne nok for regjeringen Bondevik?

Norge skal bli mer moderne og vi har attpåtil fått vårt eget departement som skal ta seg av saken.
Det store spørsmålet er imidlertid hvilke kriterier som skal ligge til grunn for hva som egentlig er moderne i 2004, og hvordan vi kan finne ut av om vi er moderne nok?

Da jeg vokste opp hadde vi ikke råd til at jeg kunne være moderne. De grønne lange gummistøvlene skulle vært hvite og halvkorte. Den hjemmesydde boblejakka, skulle sett ut som en sovepose, og båret merket fussalp.

Joggeskoene skulle vært skiftet ut med brune docksiders, og den evigvarende smalbenta olabuksa skulle ha vært blomstrete med tre meter sleng.

I dag ser vi at de trendy unge menneskene rundt oss kler seg i kjoler våre bestemødre hadde vært stolte av. 70-tallet kommer og går i moteverden, og en som har passert 40, og som ei heller i ung alder klart å følge med på motebølgene, har ihvertfall lagt på røret for lenge siden.

Men kanskje den nye ministeren kan hjelpe oss å til en bedre moderne selvfølelse?

Ihvertfall ryktene vil ha det til at de ansatte i det gamle arbeids- og administrasjonsdepartementet ikke akkurat syns navnet Moderniseringsdepartementet er det mest klingende trendy og moderne navn en kunne ha valgt. Direkte umoderne vil vel noen ha navnevalget til å være.

Denne uken var jeg så heldige å ha booket intervjuavtale med mannen, Hamar-gutten som har kommet inn som det moderne Norges redningsplanke og forlengede arm i regjeringskvartalet.

Morten Andreas Meyer har 25 års fartstid fra små- og mellomstore bedrifter, han har to døtre og pleietrengende foreldre, og det er erfaringen og posisjonen som innbygger og bedriftsleder han skal bygge på når veien for det moderne Norge skal meisles ut.

-- For å være litt uærbødig, det er ingen som har fått til noe i dette departementet siden Astrid Gjertsen og Kristin Clemet holdt hus her. Jeg vil bli nestemann som får sving på ting, sa han innimellom en rekke mer it-politiske utsagn.

Meyer har så langt flagget høyt og snakket tydelig. Om ett år vet vi om det gikk med han som en tidligere statsråd og kanskje den egentlige forløperen til dagens moderniseringsminister, nemlig planleggingsminister Rugaas.

Han skulle bygge det norske hus, men det ble vel knapt tid til innkjøp av lecablokker til grunnmur, innimellom alt utredningsarbeidet, før

Det konseptet falt sammen. Fremmedordboka forteller oss at moderne kommer av fransk og betyr "nyere", noe som hører til eller kjennetegner den nyere tid. Modernisere vil si å bringe i samsvar med tidens smak.

Men hva er så tidens smak, etter ditt syn, hr. statsråd?

Jeg har fulgt med på fotball-EM, bor i et over 100 år gammelt hus med trådløst nettverk, har passert 40, jobber med it og har en spaniel.

Holder det mon tro?