--Jeg trenger et datakurs

--Jeg trenger et datakurs

Stortingets Arbeiderpartipolitiker Karita Bekkemellem Orheim, ønsker seg en enkel, kommunikativ duppedings hun kan bringe med seg overalt og funderer på om Bill Gates vil gi henne et datakurs.
-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg springer nedover Karl Johan mens jeg jobber litt i hodet. I ettermiddag er det fullt kjør med mann og barn som skal fraktes til og fra trening, så jeg må rekke neste t-bane. Ved hektiske dager som dette er det greit å jobbe litt mens en løper fra sted til sted.

-- Hvor mange timer jobber du hver dag?

-- Det er umulig å svare på. Arbeidsdagene mine er rimelig uforutsigbare med tidvis helgejobbing. I går jobbet jeg til over midnatt, i dag har jeg mulighet til å gå litt før. Men jeg prøver koble helt ut innimellom, ellers blir livet farlig.

-- Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Jeg håper at jeg en dag skal få tid til å oppdatere mine teknologiske kunnskaper. Min mann mener jeg er en nerd på området, men jeg har verken tid eller tålmodighet til å sette meg inn avansert teknologi med innviklede bruksanvisninger. Palm, mobil og pc av det mindre avanserte slaget er det jeg kan referere til av tekniske anskaffelser. Hvor moderne de er, per i dag, vet jeg sannelig ikke.

-- Hvis du kunne ønske deg en teknisk duppedings som ikke allerede er oppfunnet, hva skulle det være?

-- Da ville jeg ønsket meg en telefon som på en, merk mine ord, e n k e l måte kunne sørget for at jeg var tilgjengelig på alle mulige måter på en gang, blant annet med mail. Gitt meg klare bip når det oppstår viktige saker jeg bør vite om og sørget for at jeg fikk beskjed uansett hva jeg drev på med. Ettersom jeg er så mye på farten er det greit å vite at en kan få tak i meg til enhver tid. Kanskje ikke verdens beste idé å være tilgjengelig døgnet rundt, men da hadde jeg sluppet irritere meg når jeg ikke er det, som blant annet hvis og når det oppstår ting jeg bør vite om der og da. Kanskje den dingsen allerede er oppfunnet, hehe

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen.

-- Jeg er i utgangspunktet, tross mindre innsikt i området, positiv til de fremskritt og den utvikling teknologien gjennomgår og er gjenstand for få irriterende momenter i hverdagen. Skulle jeg likevel nevne noe, må det være hvis pc-en som kollapser.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- Da ville jeg spurt om han kunne være så vennlig å gi meg et datakurs.

-- Send medialogen videre.

-- Den går til redaktør Tone Tobiassen i motemagasinet Tique.