Jens of Sweden konkurs, gjenoppstår som JoS

Jens of Sweden konkurs, gjenoppstår som JoS

Jens of Sweden klarte ikke konkurransen fra de store internasjonale merkene, og har levert inn konkursbegjæring.

Problemer med defekte spillere og tollavgifter førte til akutte betalingsproblemer for Sveriges mp3-kjendis Jens Nylander.

Men konkursbegjæringen innebærer ikke at Nylander legger mp3-spillerne på hylla, skriver Computersweden.

- Det spiller ingen rolle hvor mange ganger jeg går konkurs. Jeg kommer til å fortsette med å selge digitale produkter, sier Nylander.

Han er allerede på banen med et nytt selskap, JoS.

Nedjusterte mål

Det er viktig at vår gamle kunder skal kunne henvende seg til oss. Alle de tidligere ansatte tilbys ansettelse i det nye selskapet, sier Nylander til Computersweden.

På begynnelsen ble det sagt at det nye selskapet skulle drive med høretelefoner, men nå viser det seg at JoS tar over hele Jens of Swedens virksomhet. Dette finansieres gjennom Jens of Swedens sveitsiske moderselskap.

- Kan dere fortsette på samme måte som før?

- Vi kommer til å selge hundretalls enheter, ikke tusentalls. Jag sa tidligere at Jens of Sweden skulle omsette for 100 millioner. Det er et helt vanvittig mål for et selskap med åtte, ni ansatte. Målet nå er en omsetning på 20 til 30 millioner, de nærmeste tre årene, sier han.

To dyre feil

Nylander erkjenner to feil: to partnere som kostet ham dyrt. Den ene er den amerikanske forhandleren Outwardsound som gikk konk og lot Nylander i stikken med fordringer på 700 - 800.000 kroner. Den andre er den sørkoreanske mp3-produsenten Iops, som lagde "speilspilleren" for selskapet.

I fjor høst stoppet Jens of Sweden betalinger på 1,8 millioner kroner ettersom de mente at spillerne var defekte. Iops anmeldte Jens of Sweden til bransjeorganisasjonen Kpac som svartelistet Jens of Sweden.

Jens of Sweden har på egen hånd betalt reparasjoner av spillere for tre, fire millioner kroner. Ytteligere 1.000 spillere er sendt tilbake til Iops, men ingenting har skjedd. Det har medført et tap på ytterligere en million kroner.

Dessuten fikk selskapet et krav på 3 - 4 millioner fra det svenske tollvesenet, på grunn av feilklassifiseringer på tusenvis av spillere. Tilsammen har dette ført til tom kasse for den svenske mp3-bedriften.